1 oct. 2009

Aleg sa spun STOP. Tu ce alegi?

Cand ai facut utima oara un act caritabil? Cand ai hranit ultima data un catel flamand sau o pisica fara stapan? Incerci sa fii mai bun? Tu crezi ca da, iar eu te cred pe cuvant dar apoi tu iti aduci aminte ca vrei o bluza de la nu stiu ce firma si o pereche de pantofi pe masura. Probabil ca acestea costa cat ar plati o familie nevoiasa mancarea pe o luna intreaga...sau poate chiar mai mult.

Cand ai aruncat ultima hartie pe strada? Era prea departe cosul de gunoi. Si planeta spune acelasi lucru, cu incalzirea globala de care tot auzi la televizor si ignori. Tu preferi totusi, sa mergi cu o masina "smechera" care polueaza cat ar polua o masina eco in 10 ani.


Si mai grav: cand ai fost ultima data la gratar in padure ai strins gunoaiele menajere? Banuiesc ca nu. Si iti spui ca la un moment dat cineva va strange mizeria lasata de tine. Dar cine?

Copiii de pe strada iti inspira mila nu? SI MIE! Imi inspira mila pentru ca au parinti care ii trimit la cersit si le fura copilaria. Si cu cat duc mai multi bani la sfarsitul zilei, cu atat vor fi mai exploatati. Nu oferii bani copiilor cersetori, chiar daca inspira mila. Mai bine da-le ceva de mancare. Macar nu vor fii flamanzi.

Nu pot schimba lumea si modul de gandire dar POT ALEGE sa NU TAC cand vad anumite nedreptati fata de viata. Rupe-ti 8 minute din timpul tau pretios si urmareste acest clip.

Poate nu vei reusi din prima sa schimbi totul. Dar cand vei incerca vei observa ca nu esti singur.Mai sunt si altii care incearca sa faca primavara cu o floare. Impreuna poate vom reusi macar sa avem un mediu mai sanatos pentru noi si familiile noastre.

Viata este scurta. Nu trece prin ea ca lebada prin apa. Implica-te! Alege sa spui STOP!

Niciun comentariu: